zaterdag 6 februari 2016

Thrift shop

Ikea is voor iedereen die nood heeft aan meubels en een beperkt budget heeft, zijn beste vriend. Dat het nogal gammel is en niet bijzonder mooi, is iets dat je op de koop toe moet nemen. Maar om te voorkomen dat ons budgethuis eruit ging zien zoals in de catalogus (haha, I wish), leek het ons verstandig wat af te wisselen in meubel aankoop.
We konden daarvoor natuurlijk naar dat schattige pitoreske antiekwinkeltje om de hoek gaan, die prachtige fauteuils in de etalage had staan, maar we waren met een reden naar de Ikea gegaan, dus dit lag niet binnen ons bereik.
Gelukkig bevindt zich aan de overkant van de antiekwinkel de thriftshop, een winkel vol oude meuk, pareltjes, wat muffig ruikende kleren, (kook)boeken (the jewish lesbian book on dog training), meubels en ingelijste dingen waarvan je je afvraagt waarom iemand het ooit heeft ingelijst.
Om in een thriftshop te mogen werken, moet je volgens mij eerst een test in eigenaardigheid doorlopen, ben je te normaal, dan kom je niet door de keuring. Een te kort been werkt goed, of bijvoorbeeld de noodzaak om je pony in een elastiekje voor je neus te dragen en onder je zonnebril door die je nooit af doet.
Zoals je begrijpt is het een van mijn favoriete winkel in de buurt, het levert niet alleen altijd een fijn schouwspel op, maar ook nog eens met een beetje geluk wat leuke dingen voor in huis.
Zo zijn wij nu in het gelukkige bezit van een nogal hysterische roze fauteuil, die fantastisch zit en volgende de Kleine Beer ook nog eens heel goed geschikt is om op te springen, een commode met 3 wielen en vier hoeken (niks dat niet met een beetje geweld op te lossen is), een niet heel erg mooie eettafel, nog lelijkere bijpassende stoelen en zeer discutabele kussens op die stoelen, een paar ingelijste stillevens, een flinke stapel kookboeken (op donderdag 50% korting op boeken die voor de korting toch maar $1,- waren) en als kers op de taart en unauthorized biografy van Martha Stewart.
Alles dat te groot is om zelf naar huis te sjouwen kun je laten brengen door een 'man with a van', deze zijn net zoals de medewerkers in de winkel, louter eigenaardige types en houden met een selecte groep 'men with vans' punk met bijbehorende spillepootjes, skinny-jeans en spijkerjasjes zonder mouwen, maar met politieke statements op lapjes stof die met veiligheidsspelden aan de jakje zitten' in stand.
Als ik alle 'dirt' over Martha heb gelezen ga ik denk ik me denk ik maar eens verdiepen het opvoeden van honden volgens de joods lesbische traditie.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten